Sukutapaamisen 2019 suunnittelua

Hallituksen asialistalla on jo seuraavan sukutapaamisen järjestäminen kesällä 2019. Tarkoitukseen sopiva pitopaikka on hakusalla. Tähän mennessä on ehdotettu, että tapahtuma järjestettäisiin Etelä-Savon maisemissa, esimerkiksi Varkauden ympäristössä. Juhlahan on pidetty Ylä-Savossa, Keski-Suomessa ja Etelä-Suomessa aivan viime vuosina, joten alueellisesti ehdotus on ihan hyvä. Toinen ehdolle mainittu on Oulun ympäristö. Myös Pohjois-Karjalaa on väläytetty. Ennakkoarvion mukaan paikan tulee olla sellainen, että sinne mahtuu noin 150-200 osallistujaa.

KauppisViesti 1/2017

Seuraava KauppisViesti, nro  1/2017, ilmestyy kesän korvalla toukokuussa. Toimitus ottaa vastaan mielellään sukutarinoita ja juttuja julkaistavaksi. Aineiston pitäisi olla päätoimittajalla 24.4 tai viimeistään 30.4.2017 mennessä: margitvaisanen@gmail.com.  Artikkeleita lähettäessänne huomioinette, että kuvat kuvateksteineen tulisi lähettää eri tiedostona.

Toivomuksia lehden sisällöstä voi myös lähettää samaan osoitteeseen.

Uudet yhteydenottotiedot

Yhteydenotoissa kotisivujen kautta  sukuseuraan on ilmennyt teknisiä ongelmia, joten ottanette yhteyttä suoraan alla mainittuihin toimitsijoihin asiasta riippuen:

Jäsenasiat: sukuseuran sihteeri Raija Ollila; raija.ollila@dnainternet.net, puh. 050 3436 977

Kauppis-tuotteet: tuotevastaava Janne Kauppinen; janne.kauppinen@kymp.net; puh. 044 2762 276

Jäsenrekisteritiedot ajan tasalle

Jäsenrekisteriuudistus on käynnistynyt. Tässä yhteydessä on havaittu, että rekisterin tiedot eivät välttämättä ole ajan tasalla. Erityisesti tiedoista puuttuu mahdollinen sähköposti. Mikäli sellainen on, olisi hyvä saada jäsenrekisteritietoihin. Lisäksi olemme päättäneet täydentää rekisteritietoja siten, että siellä on tieto, mihin Kauppisten sukuhaaraan jäsen kuuluu. Tällä uudistuksella toivomme voivamme jatkossa kohdistaa informaatiota paremmin jäsenillemme.

Sukuseuran 60 - vuotisjuhlakokoontuminen 30-31.7.2016

Kauppisten sukuseura viettää kuluvana vuonna 60 - vuotistaivaltaan. Tervetuloa juhlistamaan pitkää taivalta Hotelli Arthuriin Helsinkiin 30-31.7.2016.

Ohjelmaan voit tutustua KauppisViestin numerossa 1/2016

Ilmoittautuminen 30.6.2016 mennessä Ilmoittautumislomakkeella.

Isännän viiri - sopiva merkkipäivälahja

Kauppisten sukuseuralla on oma sukuviiri, jota voidaan kutsua myös isännän viiriksi. Komeassa viirissä on Savon ja Karjalan värejä ja tunnuksia. Yläreunassa on kaskenpolttoa kuvaava tunnus sekä ylimpänä suvun tunnus ”yhtä puuta”.

Molemmat symbolit kuvaavat hyvin sukumme juuria ja taustaa. Isännän viiri on sopiva lahja esim. merkkipäivää viettävälle. Viiriä on kahta kokoa. Tilaustiedot ja muitakin tilattavia tuotteita löytyy kohdasta Kauppistuotteet.

Presidentti Martti Ahtisaarelle sukupuu Kauppis-esivanhemmista

Kauppisten sukuseura ry:n puheenjohtaja Risto Kauppinen (oik.) ja sukututkija Jarmo Ahlstrand luovuttivat vuoden 2009 lopulla presidentti Martti Ahtisaarelle Hankasalmen Kauppisten sukukirjat sekä sukututkijan tekemän sukupuun Ahtisaaren Kauppis-esivanhemmista. Ahtisaaren isoäidin äiti oli Ida Maria Kauppinen.

Hallan Martti: Sukuseuran kantava voima ja kunniajäsen

Hankasalmelainen Martti Kauppinen, Hallan Martti, on sukuseuran kantavia voimia. Aina valmis kuin partiopoika Martti on sukuseuralle ollut: rahastonhoitajana 12 vuotta ja sittemmin sukuseuran hallituksessa. Mutta ehkä tärkein tehtävä on ollut monenlainen apu sukututkijalle.  Ystävyys alkoi, kun merikapteeni, tuplatohtori Paavo E. Kauppinen ja Jarmo Ahlstrand tulivat Hankasalmelle tutkimaan suvun vaiheita ja keräämään tarinoita.

Professori Kaisa Kauppinen: Luottamusyhteiskunta kannattaa säilyttää

"Kaikesta työelämän kritiikistä huolimatta, suomalaisessa esimiestyössä on paljon hyvää. Esimies-alaissuhteet ovat usein mutkattomat ja vuorovaikutus puolin ja toisin on helppoa. Suomalainen yhteiskunta on luottamusyhteiskunta, joka kannattaa säilyttää. Etelä-Euroopassa on erilainen toimintakulttuuri", pohtii professori Kaisa Kauppinen suomalaista työelämää