Hallan Martti: Sukuseuran kantava voima ja kunniajäsen

Hankasalmelainen Martti Kauppinen, Hallan Martti, on sukuseuran kantavia voimia. Aina valmis kuin partiopoika Martti on sukuseuralle ollut: rahastonhoitajana 12 vuotta ja sittemmin sukuseuran hallituksessa. Mutta ehkä tärkein tehtävä on ollut monenlainen apu sukututkijalle.  Ystävyys alkoi, kun merikapteeni, tuplatohtori Paavo E. Kauppinen ja Jarmo Ahlstrand tulivat Hankasalmelle tutkimaan suvun vaiheita ja keräämään tarinoita.

"Ja aina on yksi mies ja hevonen joutanut tutkimuskäynneille mukaan", pari vuotta sitten 70 vuotta täyttänyt Martti toteaa.

Hevonen on toki vaihtunut autoon, mutta jo parikymmentä vuotta Martti ja Jarmo ovat kiertäneet suvun tutkimusmatkoilla Hankasalmella, Keski-Suomessa ja joskus vähän laajemmaltikin. Martin tuttu hahmo on monessa tapauksessa toiminut "oven avaajana", kun vieraspaikkakuntalainen sukututkija on ilmestynyt maisemiin.

Jarmon ja Martin yhteistyön tuloksena on syntynyt kaksi Hankasalmen Kauppisten sukukirjaa. Tilaukset Kauppistuotteita tarjolla. Hallan Martti valittiin suvun kunniajäseksi Hankasalmella pidetyssä sukukokouksessa 2007. Toinen sukuseuran kunniajäsenksi valittu oli monia vuosia puheenjohtajana toiminut iisalmelainen Matti Kauppinen.